Slotje in de adresbalk? Waarom is dat van belang?

Vaak krijgen wij de vraag van klanten wat het slotje in de adresbalk van de browser betekent. Dit is een goede vraag en gelijk ook een goed wapen om u zich te verweren tegen afluisteren. Afluisteren tegen de geheime diensten en internet criminelen. Het slotje geeft aan dat de verbinding tussen uw computer en de organisatie waar u mee communiceert versleuteld is. Dit betekent dat afluisteren bijna onmogelijk wordt gemaakt door kwaadwillende.

 

ssl_address_bar

 

Soms krijgt u de onderstaande waarschuwing te zien. Dat betekent dat er iets mis is met het certificaat die de verbinding controleert of die wel veilig is. De verbinding is niet veilig en kan een aantal oorzaken hebben:

 

  • Het certificaat is niet meer geldig; de geldigheidsdatum is verlopen.
  • U word afgeluisterd
  • Dit certificaat is niet ondertekend door een ‘autoriteit’.
  • Dit certificaat hoort niet bij dit webadres

ssl_warning_browser

 

Vaak is dit een menselijke fout aan de kant van die organisatie, u kunt hier zelf weinig aan doen. Indien het geen haast heeft kunt u het beste even laten rusten en het later nog eens proberen. Men komt er snel genoeg achter dat er iets mis is en hersteld het probleem zo snel mogelijk.

 

Heeft u dit vaker bij een website die van belang is, bijvoorbeeld van een bank of van de overheid. Dan kan het zo zijn dat de beveiliging niet helemaal op orde is van uw bedrijfsnetwerk. Neem contact op met Pearl-IT voor een controle en vervolg stappen om het nog veiliger te maken.