Uw bedrijf hangt vast aan de juiste bedrijfsprocessen. Echter, valt of staat dit bij goede software die aansluit op deze processen. Om dit juist te ondersteunen maakt men vaak gebruik van een op maat of deels opmaat gemaakte oplossing.

Pearl-IT is gespecialiseerd in het geheel van de grond af aan ontwikkelen en implementeren van software. Ook bestaande software kan door ons worden aangepast of worden omgebouwd, om bijvoorbeeld te laten werken op een nieuwe versie van het besturingssysteem.
 

Ieder project is anders, maar ook de te gebruiken ontwikkelmethode kan hierdoor afwijken. Voor elk project bekijken wij op voorhand welke ontwikkelmethode het beste past binnen de gestelde eisen c.q. wensen.

Een veelgebruikte methode door ons is Scrum. Hierbij delen wij het project op in sub projecten. Welke op zich zelf staande producten vormen welke uiteindelijk aan het eind van het ontwikkel traject één geheel vormen. Het voordeel hiervan is dat u snel de applicatie met basis functionaliteiten kunt gaan gebruiken en gedurende de daarop volgende iteraties de mogelijkheden worden uitgebreid. Daarnaast heeft deze ontwikkelmethode als voordeel dat eisen en wensen gedurende het project aangepast mogen worden. Wat dus betekend dat u uiterst flexibel bent en men al aan het project kan starten als details van het project nog niet helder zijn.
Een van onze specialisaties is Microsoft Access. Door de relationele database georiënteerde opzet is deze voor vele doeleinden beschikbaar en uiterst flexibel. Door de uitbreiding van custom functionaliteiten is deze nog krachtiger en heeft deze als voordeel dat eindgebruikers de software meestal zonder uitgebreide training kan gebruiken. Er zijn anno 2015 nog meer ontwikkeltalen en platformen beschikbaar dan alleen Access. Hieronder een greep uit de beschikbare resources die wij ondersteunen.
  •  .NET (VBA, C#, ASP)
  •  Microsoft Office
  •  Moodle
  • Java Standard Edition 8